Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

GR | EN 

3η Πλατφόρμα Έκφρασης - Σάββατο 7 Ιουλίου

7 Ιουλίου 2018

SHARE: email facebook more more

3η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού – Σάββατο 7 ΙουλίουΜαριονέτα:  Ουσιαστικό θηλυκό… ομοίωμα συνήθως «ανθρώπου» …
Έτσι ξεκινάει ο ορισμός της λέξης. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό.
Είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό. Είμαστε?
Ή είμαστε απλώς μαριονέτες μιας κοινωνίας που μας κινεί σύμφωνα με το συμφέρον της…
Πρέπει να σπάσουμε τους σπάγκους, τα νήματα.
Πρέπει να ξεφύγουμε από όποιον μας καθοδηγεί.
Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι.
Είμαστε?
Χορογραφία: Αφροδίτη Καλαφάτη
Ερμηνεία: Αφροδίτη Καλαφάτη, Γεωργία ΠαναγιώτουΠρόκειται για ένα σόλο το οποίο έχει επηρεαστεί από την ποιητική σύνθεση του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος». Πραγματεύεται το πέρασμα του χρόνου, το γήρας που έρχεται και την ατελείωτη αναμονή μιας γυναίκας μέσης ηλικίας που βιώνει τη μοναχικότητα και την ανασφάλεια. Μοναδική συντροφιά οι αναμνήσεις της από μία αλλιώτικη ζωή που απολάμβανε τη νιότη της, συνέλεγε στιγμές και ατένιζε το μέλλον. Αναμνήσεις γεμάτες από μία ανδρική παρουσία, έναν σύντροφο που έχει φύγει.
Χορογραφία - Ερμηνεία: Μαρία Γαρέφη


 Μέσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον διασκέδασης τα σώματα ξεχνάνε την ντροπή και την ταυτότητά τους και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης. Βγαίνουν από τον εαυτό τους, απολαμβάνουν την έκθεση και κινούνται με αυτοπεποίθηση κάτω από ατμοσφαιρικά φώτα ,μέσα σε φανταχτερά κορμάκια. Ο ερωτισμός και η σέξι διάθεση εναλλάσσεται με την υπερβολή στα όρια του γκροτέσκο και η ακρότητα διακόπτεται από αναλαμπές συστολής. Προσπαθούν για να αρέσουν, ρισκάρουν σε μια ατμόσφαιρα που όλα επιτρέπονται και ¨γλιστράνε¨ από τη λάμψη στο σκοτάδι. Πόσο ειλικρινές είναι τελικά αυτό που συμβαίνει και πόσο εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις και την επόμενη στιγμή να διαλύσεις αυτό το σύμπαν?

Χορογραφία: Οικονομίδου Ολίνα
Ερμηνεία: Οικονομίδου Ολίνα, Λεπτοκαροπούλου Μαριάννα
 Εύθραυστο και ευαίσθητο άνθος, όπως οι στιγμές της ζωής σου που αλλάζουν συνεχώς, όσο στάσιμες και να φαντάζουν. Μία αδύναμη πνοή αρκεί για να το διαλύσει και να αφήσει τα άνθη του να πλανώνται στον άνεμο. Να ταξιδεύουν. Διασκορπισμένα πια, διαγράφει το καθένα μια διαφορετική πορεία. Όπως οι άνθρωποι. Μέχρι τη στιγμή που θα ενωθούν και πάλι με μια αλλιώτικη μορφή σε έναν άλλο τόπο. Πόσα συναισθήματα αυτή η μοναχική περιπλάνηση; Νοσταλγία, θλίψη, γλυκύτητα, στοργή, μελαγχολία, πίκρα ίσως και λίγη οργή. Όλα σε μία λέξη κρυμμένα. Πικραλίδα.
Χορογραφία: Μαρία Γαρέφη, Μαργαρίτα Συμεωνίδου
Ερμηνεία: Μαρία Γαρέφη, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Κατερίνα Ταϊτζόγλου


Ωρες Παράστασης :

7/7/18 21:00


Διάρκεια Παράστασης

60'

Τιμή Εισιτηρίου:

5.00 €

Θέατρο ΠΚ - Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Τ.Κ. 11744, Νέος Κόσμος, Αθήνα - Τηλ.: +30 210 9011677 • Fax: 2109011677 •