Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

GR | EN 

3η Πλατφόρμα Έκφρασης - Κυριακή 8 Ιουλίου

8 Ιουλίου 2018

SHARE: email facebook more more

3η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού – Κυριακή 8 Ιουλίου


Σκιά-Το μέρος που παρεμποδίζεται το φως.
Σκοτεινό και κρυφό.
Κρύβει μέσα της αποδιωγμένα αισθήματα, αυτά που είτε δεν μπόρεσαν να διευθετηθούν είτε δεν ήταν δυνατό να ξεδιαλυθούν. Πολλές φορές δεν θες να τα δεις, άλλες δεν αντέχεις να τ' ακούσεις, απωθώντας τα στην ασφαλή κρυψώνα της σκιάς.
Κι αν εγκλωβιστείς στην σκοτεινή πλευρά?
Que Me Veux-Tu?
«Κάτω από μια μάσκα υπάρχει μια άλλη.
Δε θα σταματήσω ποτέ να αποκαλύπτω όλα αυτά τα πρόσωπα»
Claude Cahun

Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Μυρτώ Μουζάκη, Θάνια Θάνου
Μουσική: Aaron Martin, Zbigniew Preisner, Ólafur Arnalds, Morlaer

 

Μετά από  έντονη πρακτική του προσωπικού κινητικού λεξιλογίου και της σύνθεσης στο χώρο περνάμε στην στιγμιαία αυτοσχεδιαστική σύνθεση. Με τη βοήθεια της  μουσικής και του φωτός ο performer εντάσσεται σε   μια συνθήκη όπου στιγμιαία επιλέγει τους κανόνες του παιχνιδιού αποκαλύπτοντας κινητικά και ερμηνευτικά  σημεία του εαυτού και της φαντασίας του.

Χορογραφία - Ερμηνεία: Μπαρδακά Βαρβάρα
Φωτογραφία - copyright: Φώτης Τσαλουμάς

 

Ὑπάρχουνε διαδρομὲς
στὴ μνήμη μας
σκεπασμένες
μὲ τὸν πόνο τῆς ψυχῆς μας
τόσο βαθιά.
Καμιὰ φορά,
τὰ βράδια ξυπνᾶμε
ἀπ᾿ τὸ τρομακτικὸ φτερούγισμα
τοῦ φόβου
στὸ στῆθος
τοῦ φόβου τῆς ρωγμῆς
Στὴν πόρτα.
Στὴν σκέψη
Στὴν ζωή μας.
Καὶ φεύγουμε.
Ἀπ᾿ τὴν μνήμη
Πόρτα ποὺ εἴπαμε πὼς κλείσαμε
καὶ φύγαμε.
Νεκταρία Φουντουλάκη (ποιήτρια)

Χορογραφία – Ερμηνεία: Μαριάνθη Κούρου


  

Κάθε ταξίδι προσφέρει μία νέα αρχή αλλά και ένα κλείσιμο από κάτι γνώριμο. Κάποιες φορές μας δίνεται η ευκαιρία για το αντίο ενώ κάποιες άλλες επιλέγουμε να το αποφύγουμε, ως σημάδι του οριστικού τέλους που φοβόμαστε να αποδεχθούμε.
Τι γίνεται όμως κατά την διάρκεια ενός αποχαιρετισμού; Δύο άνθρωποι, μοιράστηκαν στιγμές και τώρα ήρθε η ώρα να τις δέσουν μέσα στις αποσκευές τους και να πορευτούν μακριά ο ένας από τον άλλο. Για λίγο; Για πάντα; Είναι "αντίο"; Είναι "θα σε περιμένω";
Το κομμάτι είναι ένα ντουέτο που διαπραγματεύεται την στιγμή του αποχωρισμού σε μία σιδηροδρομική αποβάθρα. Στην ουσία είναι μία φιλοσοφική έρευνα πάνω στις διαφορετικές προοπτικές που έχει ο κάθε παρευρισκόμενος στο συμβάν. Το κοινό βλέπει την κινηματογραφική εικόνα "δύο άνθρωποι αποχαιρετιούνται, ο ένας φεύγει ο άλλος μένει". Όμως οι δύο πρωταγωνιστές, έχουν τελείως διαφορετικές οπτικές, παρότι  βιώνουν ακριβώς το ίδιο γεγονός. Ο ένας θα θυμάται εκείνον να φεύγει και ο άλλος εκείνον να μένει.
Τι σκέψεις περνάνε στο μυαλό τους, αυτή την μικρή μα τόσο έντονη στιγμή; Πως μπορεί το κοινό να μπει μέσα στην οπτική του κάθε πρωταγωνιστή και να βιώσει την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον αποχαιρετισμό των δύο; Και τέλος, μπορεί ο θεατής να αναβιώσει για εκείνα τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά λεπτά τους δικούς του αποχωρισμούς; τα αντίο...και τα θα σε περιμένω...

Χορογραφία - Ερμηνεία: Χρήστος Σάντα Μαρία , Ζαφειρία Τσιρακάκη 

Ωρες Παράστασης :

8/7/18 21:00


Διάρκεια Παράστασης

60'

Τιμή Εισιτηρίου:

5.00 €

Θέατρο ΠΚ - Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Τ.Κ. 11744, Νέος Κόσμος, Αθήνα - Τηλ.: +30 210 9011677 • Fax: 2109011677 •